Lendo

Så funkar det att ta lån av Lendo
Om du behöver ta ett lån kan en sajt som det är väl värt att bekanta sig med för dig vara Lendo. Lendo fungerar dock på ett lite annorlunda sätt än många andra lånetjänster, eftersom Lendo till skillnad från många andra låneföretag i Sverige inte är lånegivare själva. Istället är Lendo vad man kallar för en låneförmedlare, dvs. deras affärsverksamhet går ut på att de tar reda på vilket lån du behöver, och sedan tar en titt på flera olika lånegivare, för att på så vis avgöra vilken lånegivare som passar dig allra bäst.

Kan man inte göra detta själv?
Det kan man absolut, men när man gör en översikt av lånemarknaden själv, är det lätt hänt att man missar någon lånegivare, eftersom man förmodligen inte känner till alla lånegivare själv. Lendo däremot har koll på massvis med olika lånegivare, detta är ju trots allt deras affärside.
Dessutom skickar Lendo ofta så många låntagare till de olika lånegivarna att de lyckats förhandla till sig bättre räntor än vad man kan få om man ansöker om lånet på egen hand. Man kan därför komma billigare undan om man ansöker om lånet via Lendo istället.

Men kostar det inte något att använda sig av Lendos tjänst?
Nej, det gör det inte. För dig som låntagare är det helt gratis att använda tjänsten, så det finns bara fördelar med att göra detta.

Vad händer efter att man fyllt i sina uppgifter (om vilket lån man vill ha) på Lendos tjänst?
Lendo kommer då att ta en kreditupplysning på dig. En kreditupplysning tas endast, trots att de skickar dina uppgifter till flera banker. Sedan återkommer de till dig med uppgifter om vilka lånegivare som kan tänka sig att låna ut pengar till dig. Du kan då välja själv vilken lånegivare du vill vända dig till. Sedan är det bara att skriva på ett skuldebrev. Exakt hur detta görs, hur lång tid det tar för dig att få lånet mm. beror på vilken lånegivare du väljer, så det går inte att säga exakt hur detta kommer att ske. Men i regel är alla lånegivare som Lendo samarbetar med snabba med sina utbetalningar.
Läs mer om Lendo hos Merpengar.se och Lånapengarenklare.se