Big Bank

Den estniska nischbanken Big Bank marknadsför sig som den bank som kan erbjuda den bästa sparanderäntan i Sverige idag, och detta gör att många är intresserade av att öppna sparkonton hos dem. Men vad kan egentligen Big Bank erbjuda i sparandeväg? Här kommer en kort översikt:

Den sparandeform som är möjlig hos Big Bank är så kallad fastränteplacering, vilket betyder att du får en fast, förutbestämd ränta för dina pengar, men att du samtidigt låser pengarna på sparkontot under en viss tid. Detta betyder att du inte kan ta ut pengarna, oavsett vad anledningen till att du vill göra ett uttag är, utan att du måste vänta ut bindningsperioden först. Detta gör att Big Banks sparkonton inte kan sägas passa alla, utan de är endast ett bra alternativ om det är så att man kan binda sina sparmedel under en viss tid utan att behöva röra dem.
Alla sparpengar, upp till 100 000 euro, omfattas av en insättningsgaranti. Detta betyder att man kan få hjälp med att få tillbaka sina sparpengar om det skulle vara så att banken går i konkurs eller liknande. Detta är därför en mycket bra säkerhet för dig, och gör helt klart att ett sparkonto hos Big Bank är att föredra över ett sparkonto på annat håll, där en insättningsgaranti inte finns.

Exakt vilken insättningsränta som gäller vid varje tillfälle framgår enklast på Big Banks hemsida, så vill du ta reda på exakta räntesatser och liknande, är det där du ska kika.
Rent generellt kan vi dock säga att den ränta du får beror på två saker: Under hur lång tid du väljer att binda pengarna, samt hur mycket det är du sparar. Det kan därför vara värt att fundera på några olika alternativ gällande detta innan man skaffar ett sparkonto hos dem. Läs mer om Big Bank hos Lånapengarenklare.se.