Låna pengar utan inkomst

I bankvärlden är det tyvärr så ironiskt att de som ofta har störst behov av att ta lån, dvs. de med lite svagare ekonomi, oftast har allra svårast att bli beviljade lån. Detta kan tyckas konstigt, men det finns faktiskt skäl till detta. En situation som förstås är lite jobbig är om man saknar inkomst tillfälligt, då är det ju fullt naturligt att man kanske överväger att ta ett lån för att lösa detta, tills man har en inkomst igen. Tyvärr är det dock så att det är mycket svårt att låna pengar utan inkomst, och även detta har bankerna och lånegivarna sina skäl till.
Anledningen till att långivare ofta inte låter dig låna pengar utan inkomst är att deras första prioritet är att försöka se till så att de kan få tillbaka pengarna de lånar ut. Givetvis vill de inte att lånet ska bli en förlustaffär för dem, för de bedriver ju faktiskt en affärsverksamhet, och vill istället tjäna pengar på sin utlåning.

För att se till så att de verkligen kan få tillbaka sina pengar, använder sig banker och långivare av flera olika parametrar. En av de viktigaste parametrarna är förstås din inkomst, för det är ju tänkt att det är den du ska använda för att betala tillbaka lånet. Saknas då en inkomst, kommer banken eller långivaren att oroa sig över att man kanske inte kan få tillbaka summan man lånar ut, och de väljer då ofta att ge avslag på din ansökan istället.

Lån utan inkomst

Finns det då inga sätt att komma runt detta?
Om det är så att du har någon slags inkomst, fast detta inte är en lön, utan t.ex. a-kassa eller något liknande, finns det möjlighet att få lån ändå, fast man kanske inte har en vanlig lön, för även a-kasse-ersättning kan ju användas för att betala tillbaka lån. Dock är det inte alla långivare som kommer att bevilja lån till den som befinner sig i denna situation, vilket betyder att du som gör det, måste vända dig till vissa specifika långivare, i regel sådana som har låga inkomstkrav för sina låntagare. Då kan ju nämligen inkomstkraven vara så pass låga att även du som saknar en vanlig lön kan komma upp i dessa inkomster, med hjälp av den inkomst du faktiskt har, må det vara en a-kassa eller något annat.