Banklån

När man ska ta ett banklån vänder man sig nästan med automatik till sin bank, vilket inte alls är särskilt konstigt, för visst hörs det ju nästan på namnet att det handlar om något som bara en bank kan erbjuda? Så är dock inte längre fallet, trots att många tror det och fast det låg en hel del i detta förr, för idag är banker bara en liten del av alla de många företag som erbjuder lån till privatpersoner.

Vill man inte ta ett lån av sin bank när man är i behov av ett banklån, finns det därför goda möjligheter att kunna slippa detta.
Att ta lån av en annan part än en bank kan även vara att föredra, av flera olika anledningar, då många av de andra långivarna har fördelar som bankerna saknar, t.ex:

Att de ofta är billigare

När det gäller lån, är nämligen konkurrensen om låntagarna och kunderna stor, vilket gör att många företag som enbart sysslar med utlåning av pengar, och inte bedriver någon annan verksamhet, som ju banker gör, tvingats pressa sina priser, för att stå sig i konkurrensen, helt enkelt. Dessutom har många av dessa långivare inte alls samma höga kostnader för driften av verksamheten som bankerna har, då de bland annat inte betalar för massvis med bankkontor runt om i landet, kan ha betydligt mindre personal, och så vidare. Detta märks även på priserna på lånen, så att komma billigare undan kan absolut vara en viktig anledning till att man väljer en annan långivare än bankerna.

Banklån

Att det går enklare att ansöka om lånet hos dem

Många alternativa långivare, framför allt de som är nätbaserade, har nämligen satsat stort på att göra ansökningsförfarandet hos dem så smidigt som möjligt. Därför kan man i regel nästan alltid ansöka om lånet man vill ha direkt på deras hemsida, utan att behöva träffa någon banktjänsteman, eller fylla i massvis med papper, och så vidare. Detta glädjer förstås många som tycker att ansökningsförfarandet är onödigt jobbigt hos bankerna, för de flesta jobbiga moment slipper man hos många av de alternativa långivarna, framför allt de av dem som är nätbaserade.

Att du får lånet snabbare

En annan fördel, framför allt med de nätbaserade långivarna, är att de även betalar ut lånen betydligt snabbare än vanliga banker, som ju som sagt är lite väl stelbenta i sitt låneförfarande många gånger. Hos många av de alternativa långivarna kan man därför få lånet redan samma dag som det beviljas, och hela proceduren tar ofta bara några få arbetsdagar. Den som har lite bråttom med lånet bör därför verkligen överväga alternativa långivare istället för de traditionella bankerna, om möjligt.